Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   62 mln lei folosite de…

62 mln lei folosite de Guvernul Grecianâi „in alte scopuri”?

Prim-ministrul Vladimir FILAT a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii sindicatelor din diferite ramuri. La întîlnire au mai participat Veaceslav NEGRUŢA, ministrul Finanţelor, şi Valentina BULIGA, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.În cadrul discuţiei, reprezentanţii sindicatelor au informat Prim-ministrul despre situaţia creată la capitolul asigurarea salariaţilor cu foi de odihnă şi tratament pentru anul 2009. Conform informaţiei prezentate, pentru anul curent, în acest sens urmau a fi alocate 62 mln. lei, bani ce nu au ajuns la destinaţie din motiv că guvernarea anterioară a decis să-i utilizeze în alte scopuri. Reprezentanţii sindicatelor au solicitat Prim-ministrului alocarea măcar a unei părţi din suma destinată odihnei şi tratamentului salariaţilor.

De asemenea, ei au lansat propunerea de a revizui cota beneficiarului de foaie de tratament. În opinia reprezentanţilor sindicatelor, aceasta ar permite asigurarea cu foi de tratament a unui număr de persoane mai mare decît în prezent.

Vladimir FILAT a spus că Guvernul va examina posibilitatea de a aloca resursele financiare solicitate şi a dat indicaţii în acest sens ministrului Finanţelor.

„Situaţia în care se află Republica Moldova nu este una simplă. Totuşi, vom depune eforturi pentru a nu neglija tratamentul sanatorial al salariaţilor. Mizez că Guvernul şi sindicatele vor construi un parteneriat durabil şi vor dialoga de fiecare dată cînd va fi necesar, pentru a depăşi problemele ce vor apărea”, a spus Premierul.

Prim-ministrul a dat asigurări că şi în anul 2010 salariaţii din Republica Moldova vor continua să beneficieze de foi de odihnă şi tratament în condiţii facilitare.

Comunicat, Guvernul R.Moldova